Cum ar trebui să rămânem treji și să așteptăm pentru a fi capabili să întâmpinăm arătarea Domnului?

Versete din Biblie pentru referințe:

Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide!” (Matei 7:7).

Cel ce are urechi, să audă ce zice bisericilor Duhul!” (Apocalipsa 2:7).

Iată, Eu stau la uşă şi bat! Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el şi voi mânca cu el, şi el cu Mine” (Apocalipsa 3:20).

Ei Îl urmează pe Miel oriunde merge” (Apocalipsa 14:4).

Cuvinte relevante ale lui Dumnezeu:

Pentru că omul crede în Dumnezeu, el trebuie să urmeze îndeaproape pașii lui Dumnezeu, gradual; el trebuie „să urmeze Mielul oriunde Acesta Se duce”. Numai aceștia sunt oamenii care se află în căutarea căii adevărate, numai ei sunt cei care cunosc lucrarea Duhului Sfânt. Oamenii care respectă ca niște sclavi literele și doctrinele sunt aceia care au fost eliminați de lucrarea Duhului Sfânt. În fiecare perioadă de timp, Dumnezeu va începe o lucrare nouă și, în fiecare perioadă, va fi un nou început pentru om. Dacă omul se supune numai adevărurilor conform cărora „Iahve este Dumnezeu” și „Isus este Hristos”, care sunt adevăruri ce se aplică numai unei singure epoci, atunci omul nu va ține niciodată pasul cu lucrarea Duhului Sfânt și va fi pentru totdeauna nevrednic de a câștiga lucrarea Duhului Sfânt. Indiferent de modalitatea în care lucrează Dumnezeu, omul o urmează fără cea mai mică umbră de îndoială, și o urmează îndeaproape. În acest fel, cum poate omul să fie eliminat de Duhul Sfânt? Indiferent de ceea ce face Dumnezeu, atâta vreme cât omul este sigur că este lucrarea Duhului Sfânt și colaborează la lucrarea Duhului Sfânt fără vreo îndoială și încearcă să îndeplinească cerințele lui Dumnezeu, atunci cum ar putea să fie el pedepsit?

din „Lucrarea lui Dumnezeu și practica omului”

Din moment ce căutăm urma pașilor lui Dumnezeu, trebuie să căutăm voia lui Dumnezeu, cuvintele lui Dumnezeu, cuvântările lui Dumnezeu – pentru că acolo unde sunt cuvintele noi ale lui Dumnezeu este vocea lui Dumnezeu și unde este urma pașilor lui Dumnezeu sunt faptele lui Dumnezeu. Acolo unde există expresia lui Dumnezeu, este arătarea lui Dumnezeu, și acolo unde există arătarea lui Dumnezeu, există adevărul, calea și viața. În timp ce căutați urma pașilor lui Dumnezeu, ați ignorat cuvintele că „Dumnezeu este adevărul, calea și viața”. Deci, când mulți oameni primesc adevărul, ei nu cred că au găsit urma pașilor lui Dumnezeu și, cu atât mai puțin, recunosc arătarea lui Dumnezeu. Ce greșeală serioasă! Arătarea lui Dumnezeu nu poate fi reconciliată cu concepțiile omului, cu atât mai puțin poate Dumnezeu să apară la porunca omului. Dumnezeu face alegerile proprii și are propriile planuri când El își face lucrarea; în plus, Își are obiectivele și metodele Sale. Nu este necesar ca El să discute cu omul lucrarea pe care o face sau să caute sfatul omului, cu atât mai puțin să informeze fiecare persoană de lucrarea Sa. Aceasta este firea lui Dumnezeu și, în plus, ar trebui să fie recunoscută de toți. Dacă dorești să fii martor la arătarea lui Dumnezeu, dacă vrei să urmezi pașii lui Dumnezeu, atunci trebuie ca mai întâi să-ți depășești propriile concepții. Nu trebuie să ceri ca Dumnezeu să facă acest lucru sau altceva, cu atât mai puțin ar trebui să-L plasezi în hotarele tale proprii și să-L limitezi la propriile tale concepții. În schimb, ar trebui să întrebi cum trebuie să cauți urma pașilor lui Dumnezeu, cum ar trebui să accepți apariția lui Dumnezeu și cum să te supui noii lucrări a lui Dumnezeu; asta este ceea ce ar trebui să facă omul. Din moment ce omul nu este adevărul și nu este posedat de adevăr, omul ar trebui să caute, să accepte și să se supună.

Indiferent dacă ești american, britanic sau orice altă naționalitate, ar trebui să treci dincolo de propriile granițe, să te depășești și să vezi lucrarea lui Dumnezeu ca o creatură a lui Dumnezeu. În acest fel, nu o să pui restricții pe urma pașilor lui Dumnezeu. Pentru că, astăzi, mulți oameni concep că este imposibil ca Dumnezeu să apară într-o anumită țară sau națiune. Cât de profundă este semnificația lucrării lui Dumnezeu și cât de importantă este apariția lui Dumnezeu! Cum pot fi măsurate prin concepția și gândirea omului? Și astfel zic că ar trebui să treci dincolo de concepțiile de naționalitate sau etnie atunci când cauți arătarea lui Dumnezeu. În acest fel, nu vei fi constrâns de concepțiile tale; în acest fel, vei fi calificat să întâmpini apariția lui Dumnezeu. În caz contrar, vei fi mereu în întuneric și nu vei avea niciodată aprobarea lui Dumnezeu.

Unde apare Dumnezeu, există expresia adevărului și există vocea lui Dumnezeu. Doar cei care pot accepta adevărul pot auzi vocea lui Dumnezeu, și numai astfel de oameni sunt calificați să asiste la arătarea lui Dumnezeu. Lasă-ți concepțiile de-o parte! Oprește-te și citește cu atenție aceste cuvinte! Dacă tânjești după adevăr, Dumnezeu te va lumina să-I înțelegi voia și cuvintele. Ignoră „imposibilul” din felul tău de a privi lucrurile! Cu cât oamenii cred mai mult că ceva este imposibil, cu atât este mai probabil să se întâmple, pentru că înțelepciunea lui Dumnezeu se înalță mai presus de ceruri, gândurile lui Dumnezeu sunt mai înalte decât gândurile omului, iar lucrarea lui Dumnezeu transcende limitele gândirii și concepției omului. Cu cât mai mult ceva este imposibil, cu atât mai mult trebuie căutat adevărul; cu cât mai mult ceva este dincolo de concepția și imaginația omului, cu atât mai mult conține voia lui Dumnezeu. Deoarece indiferent unde se dezvăluie Dumnezeu, Dumnezeu este tot Dumnezeu, și esența Lui nu se va schimba niciodată din cauza locului sau modului arătării Sale. Firea lui Dumnezeu rămâne aceeași, indiferent unde este urma pașilor Lui. Indiferent unde este urma pașilor lui Dumnezeu, El este Dumnezeul întregii omeniri. De exemplu, Domnul Isus nu este numai Dumnezeul israeliților, ci este și Dumnezeul tuturor oamenilor din Asia, Europa și America și, chiar mai mult, singurul Dumnezeu din întregul univers. Deci, să căutăm voia lui Dumnezeu și să descoperim arătarea Sa din cuvântările Lui și să-I călcăm pe urma pașilor lui! Dumnezeu este adevărul, calea și viața. Cuvintele și arătarea Lui există concomitent, iar firea și urma pașilor Lui vor fi întotdeauna accesibile omenirii. Dragi frați și surori, sper că puteți vedea arătarea lui Dumnezeu în aceste cuvinte și veți începe să călcați pe urma pașilor Lui spre o nouă epocă și într-un cer nou și frumos și pe un pământ nou pregătit pentru cei care așteaptă apariția lui Dumnezeu.

din „Apariția lui Dumnezeu a adus o nouă eră”

Toți cei care sunt capabili să asculte de cuvântările prezente ale Duhului Sfânt sunt binecuvântați. Nu contează cum obișnuiau să fie, sau cum obișnuia să lucreze Duhul Sfânt în ei – cei care au câștigat cea mai recentă lucrare sunt cei mai binecuvântați, iar cei care nu reușesc să urmeze cea mai recentă lucrare de astăzi sunt eliminați. Dumnezeu îi vrea pe cei care sunt capabili să accepte noua lumină și îi vrea pe cei care acceptă și cunosc ultima Sa lucrare. De ce se spune că trebuie să fii o fecioară pură? O fecioară pură este capabilă să caute lucrarea Duhului Sfânt și să înțeleagă lucrurile noi și, în plus, este capabilă să se lepede de concepțiile vechi și să se supună astăzi lucrării lui Dumnezeu. Acest grup de oameni, care acceptă cea mai nouă lucrare de astăzi, au fost predestinați de Dumnezeu înaintea veacurilor și sunt cei mai binecuvântați oameni. Auziți direct vocea lui Dumnezeu și zăriți înfățișarea lui Dumnezeu și astfel, prin cer și pe pământ și de-a lungul veacurilor, nimeni nu a fost mai binecuvântat decât voi, acest grup de oameni.

din „Cunoaște lucrarea cea mai recentă a lui Dumnezeu și mergi pe urmele pașilor lui Dumnezeu”

din „Biserica lui Dumnezeu Atotputernic

Lasă un comentariu